Òmnium Cultural
Òmnium Cultural

Causa general

Causes obertes

Calendari de judicis

Amnistia

Tornar

Tsunami

Causa secreta Tsunami Democràtic

Inici

|

Causes obertes

|

Causa secreta Tsunami Democràtic

tornar

Les diligències prèvies 85/2019 és el procediment seguit davant el jutjat central d’instrucció núm. 6 de l’Audiència Nacional per derivació del jutjat d'Instrucció 1 de Barcelona (Operació Volhov). El jutge de l'Audiència Nacional, Manuel García Castellón, investiga l’organització del Tsunami Democràtic i la seva estructura en una causa per terrorisme, que ha estat injustificadament en secret de sumari durant tres anys. Fins i tot la sala penal de l’Audiència Nacional va demanar al jutge que aixequés el secret de sumari ja que s’estava allargant injustificadament, perjudicant els drets dels investigats. 

Es desconeixen els detalls, l'abast i el nombre final de persones o grups investigats. La causa es troba en instrucció, peticionant-se i aportant-se diferents diligències i informes per part de la Guàrdia Civil i la Fiscalia, i amb la possibilitat d’ampliar-se a noves persones investigades o practicar-se detencions.

La causa no té cap base sota el dret internacional, i vulnera diversos drets fonamentals, ja que investigar les manifestacions del Tsunami Democràtic (i els seus organitzadors) no suposa, sota cap concepte, la constitució d’un delicte de terrorisme, sinó que suposa una criminalització del dret de reunió pacífica (article 11 CEDH) i vulnera el dret a un judici just (article 6 CEDH), el dret a la intimitat familiar, de domicili i secret de correspondència (article 8 CEDH) i dret a la llibertat i seguretat (article 5 CEDH).

Les diferents filtracions a premsa fetes per la fiscalia i el jutge instructor destaquen la suposada quantia dels danys ocasionats per les protestes del Tsunami Democràtic, quantificant-les en milions d’euros entre la protesta a l’Aeroport del Prat i al tall de l’AP-7 a l’alçada del Pertús.

Ets una persona

represaliada?

Ajuda'ns a comptabilitzar la repressió omplint el següent formulari

Implica-t'hi

Òmnium Cultural

Implica-t'hi

Fes un donatiu

Òmnium Cultural