Òmnium Cultural
Òmnium Cultural

Causa general

Causes obertes

Calendari de judicis

Amnistia

Tornar

Condemnes

Condemnes superiors a 2 anys de presó amb recursos oberts

Inici

|

Causes obertes

|

Condemnes superiors a 2 anys de presó amb recursos oberts

tornar

Adrián Sas. El jove de Vilafranca del Penedès, va ser condemnat per l’Audiència Provincial de Barcelona i confirmada pel TSJC a 3 anys i mig de presó per atemptat a l’autoritat i lesions a un agent dels Mossos d’Esquadra, en el marc de les mobilitzacions del primer aniversari de l’1 d’Octubre. La seva detenció es va produir dos mesos després. La Generalitat es va personar en el procediment com acusació, tot i haver assegurat que es retiraria, no ho va acabar fent. Degut a l'agreujant que l’advocat de la Generalitat va introduir en el seu escrit d'acusació, la pena imposada va superar els dos anys de presó. Actualment està pendent del recurs de cassació interposat al Tribunal Suprem.

Víctor Verdejo. El 18 de desembre de 2019, en el marc de la mobilització convocada per Tsunami Democràtic contra la sentència del procés, coincidint amb el partit Barça-Madrid al Camp Nou, milers de persones van manifestar-se a les afores de l’estadi. Els Mossos d’Esquadra van efectuar diferents càrregues policials amb molta violència, lesionant un total de 25 manifestants. En Víctor va ser detingut en una d’aquestes càrregues, acusat de desordres públics, atemptat a l’autoritat i lesions. La Generalitat, inicialment personada es va retirar i l’acusació particular va ser exercida directament pels agents de Mossos d’Esquadra.

El 28 de novembre de 2022, l’Audiència Provincial de Barcelona va condemnar a en Víctor a una pena de 3 anys de presó pels delictes d’atemptat a l’autoritat i lesions. La única prova de càrrec va consistir amb la declaració dels agents implicats en la detenció. Actualment està pendent el recurs d’apel·lació interposat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Dani Gallardo. Va ser detingut en el marc d’una concentració en contra de la sentència del Procés el 16 d’octubre de 2019 a Madrid. En Dani va intentar auxiliar a una companya que estava sent reduïda violentament per quatre agents antidisturbis, i va acabar sent detingut, imputant-li uns fets i delictes que mai es van provar.  Tot i així, per aquests fets en Dani va estar un any en presó preventiva en espera de judici, l’Audiència Provincial de Madrid en va decretar la llibertat provisional, condemnant-lo posteriorment a una pena de 4 anys i mig de presó. Tots els recursos de la defensa han estat desestimats, i el passat 17 de maig de 2023, la sala segona del Tribunal Suprem ha desestimat el seu recurs de cassació, retornant la causa a l’AP de Madrid per a la seva execució. Actualment està pendent recurs d’empara al TC amb la petició de suspensió de la pena.

Ets una persona

represaliada?

Ajuda'ns a comptabilitzar la repressió omplint el següent formulari

Implica-t'hi

Òmnium Cultural

Implica-t'hi

Fes un donatiu

Òmnium Cultural