Òmnium Cultural
Òmnium Cultural

Causa general

Causes obertes

Calendari de judicis

Tornar

Postsentència

Mobilitzacions postsentència

Inici

|

Causes obertes

|

Mobilitzacions postsentència

tornar

Una vegada feta pública la sentència que condemnava als líders del Procés a prop de 100 anys de presó, la ciutadania va iniciar una mobilització permanent amb diverses mobilitzacions al carrer entre el 14/10/2019 i la mobilització al Camp Nou del 18/12/2019. Bona part de les causes continuen obertes repartides en una disparitat de jutjats d’instrucció d’arreu del país (Barcelona, Figueres, Girona, Granollers, Lleida, L’Hospitalet, Manresa, Mataró, Reus, Tarragona…) o pendents de judici per jutjats penals i audiències provincials. Bona part dels joves que van ser empresonats preventivament a diferents centres penitenciaris de Catalunya encara estan pendents de judici i amb peticions de pena superiors als 6 anys i que, en alguns dels casos, arriben fins als 9 anys i mig de presó per desordres, atemptat contra l’autoritat i danys. 

Una cinquantena de persones, estan sent investigades pel jutjat d’instrucció 4 de Granollers, pel tall de la C-17 a l’altura de l’Ametlla del Vallès arran de les mobilitzacions postsentència, en una investigació amb identificacions falses portada a terme pel Grup de Delinqüència Urbana dels Mossos d’Esquadra de Granollers.  

Al jutjat d’instrucció 4 de Figueres continua la instrucció de la causa pel tall del Tsunami Democràtic entre la Jonquera i el Pertús amb 200 persones investigades, a les quals s’afegeixen les 3 que encara estan sent investigades pel tall de l’AP7 a l’altura de Salt, com a continuïtat del de la Jonquera- Pertús. La resta, una cinquantena, van ser arxivades pel jutjat d’Instrucció 3 de Girona i confirmada per l’Audiència Provincial després del recurs de Fiscalia en contra l’arxivament.

A diferents jutjats hi ha causes obertes que deriven de la mobilització del Tsunami Democràtic del Camp Nou del 18 de desembre de 2019. Per aquella jornada hi va haver un total de 14 persones detingudes, i dues més que es van fer en dies posteriors, i que es van derivar en un total de 9 jutjats diferents entre Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat. Per aquests fets, en total s’han condemnat a 8 persones a penes d’entre 18 mesos i dos anys i mig de presó pels delictes de desordres públics i atemptat contra l’autoritat, continuant la resta amb la causa oberta. D’aquests darrers destaca la petició de Fiscalia cap a Víctor Verdejo, amb una demanda de 7 anys de presó per desordres públics, atemptat a l’autoritat i lesions amb responsabilitat civil de 3.450€ i multa de 1.800€ i també de la Generalitat de 2 anys de presó, responsabilitat civil de 3.381€ i multa de 1.800€.

També hi ha oberta la causa instruïda al jutjat d’instrucció 26 de Barcelona contra Anonymous Catalunya per haver donat suport per les xarxes a les convocatòries contra la sentència del Procés a la tardor del 2019. Entre els delictes imputats hi ha el de desordres públics i organització criminal.

Ets una persona

represaliada?

Ajuda'ns a comptabilitzar la repressió omplint el següent formulari

Implica-t'hi

Òmnium Cultural

Implica-t'hi

Fes un donatiu

Òmnium Cultural