Òmnium Cultural
Òmnium Cultural

Causa general

Causes obertes

Calendari de judicis

Amnistia

Tornar

1200 persones afectades per procediments administratius i comptables

Inici

|

Causa general

|

1200 persones afectades per procediments administratius i comptables

tornar

La suspensió de l’autonomia per part del Govern espanyol (del 27/10/2017 fins al 29/05/2018) avalada per les Corts espanyoles a través de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució espanyola, va suposar el cessament de 259 servidors públics de la Generalitat de Catalunya. No només això, es van suprimir un total de 23 organismes dependents de la Generalitat (Oficina del President de la Generalitat, Oficina del Vicepresident, Comissió especial sobre la violació de drets fonamentals en Catalunya, Patronat Catalunya Món – Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (PCM- DIPLOCAT), 15 delegacions de la Generalitat a l’exterior…).  

54 persones estan sent investigades pel Tribunal de Comptes des del 2018 imposant fiances desproporcionades per l’organització del Referèndum i per l’acció exterior portada a terme per la Generalitat. El judici es va portar a terme el 17 de novembre de 2023 contra 34 persones i amb una petició superior als tres milions d’euros.

Des de l’octubre del 2019 s’han comptabilitzat més de 850 multes de la llei de seguretat ciutadana (llei mordassa) per haver exercit el dret de reunió, la majoria instruïdes per part del cos de Mossos d’Esquadra.

L’Associació de Municipis per la Independència té comptabilitzats més de 600 procediments contenciosos-administratius que van des de la impugnació de l’adhesió a l’entitat d’alguns ajuntaments o de la Diputació de Barcelona, fins a més de 300 denúncies per no hissar la bandera espanyola, haver aprovat mocions en contra de la monarquia, sobre la sobirania fiscal o haver decretat el municipi “territori català lliure i sobirà”. Advocacia de l’Estat i Fiscalia han arribat a denunciar més d’un centenar d’ajuntaments per pagar la quota de l’AMI, també per la via penal contra alguna alcaldessa.

Ets una persona

represaliada?

Ajuda'ns a comptabilitzar la repressió omplint el següent formulari

Implica-t'hi

Òmnium Cultural

Implica-t'hi

Fes un donatiu

Òmnium Cultural